Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de activiteiten op school.

Print << Terug

Gratis schoolfruit op spr@nkel!

Van 11 november t/m 17 april krijgen uw kinderen op school drie stuks fruit en groente per leerling per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.  

Waarom doen wij mee?
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten fruit en groente te laten proeven.
Zo maken kinderen kennis met verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten

Om alles goed te laten verlopen vragen wij uw aandacht voor de volgende zaken:

  • Onze fruitdagen worden de dinsdag, woensdag en donderdag. Op deze dagen eten wij tijdens ons tussendoortje (10:15) de groente of het fruit.
  • Wij laten u van te voren weten welke groente/fruit er gegeten gaat worden. Mocht uw kind/eren dit niet lusten, dan kunt u op de fruitdagen vervangend fruit meegeven.
  • Op de maandag wordt het fruit geleverd en we zoeken nog ouders/opa's of oma's die op de dinsdag/woensdag of donderdag willen helpen met het snijden van het fruit. Graag opgeven bij miriambouwmeester@archipelprimair.nl.
In de documenten kunt u meer lezen over het schoolfruit project van Spr@nkel. Heeft u daarnaast nog vragen of opmerkingen, dan kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind(eren) 

Mijn kind

In verband met de nieuwe privacy wetgeving staat hier geen informatie meer. We gebruiken op school een speciale app (Parro) waarmee we op een veilige manier met ouders/verzorgers communiceren over de kinderen. 
Voor meer informatie over onze school app kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind(eren) of met de directie van de school.