http://pro.debibliotheekopschool.nl/dam/Huisstijl/Logo%20de%20Bibliotheek%20op%20school.jpgDe Bibliotheek op School!

 

De Bibliotheek Brummen|Voorst staat samen met Basisschool de Spr@nkel voor het leesplezier van uw kind! 

 

Leesplezier en mediawijsheid?

Als uw kind met plezier leest dan gaat uw kind meer lezen en pakt sneller een boek. Door het lezen van verhalen over andere culturen wordt de wereld van uw kind groter en kan hij/zij zich beter inleven in een ander. Het betekent ook dat uw kind informatieve teksten beter begrijpt en daardoor makkelijker kan leren. Met andere woorden de taalvaardigheid van uw kind zal toenemen. Dit is o.a. een voorwaarde voor een goed gebruik van de computer. Dus is het een kleine stap voor uw kind om beter te leren omgaan met internet, sociale media en games. 

 


Wat doet de bibliotheek?

http://pro.debibliotheekopschool.nl/dam/Huisstijl/Wij%20gaan%20voorlezen.jpg
Dorine Reinders
is namens de bibliotheek leesconsulent op uw school. Zij zorgt in overleg met het schoolteam voor een ruime en gevarieerde collectie boeken op school. Zij verzorgt activiteiten in de groepen om het lezen te stimuleren en heeft aandacht voor mediawijsheid. Alle leerlingen kunnen gratis lid worden lid van de bibliotheek, zodat u samen met uw kind naar de bibliotheek kunt gaan.

 

Wilt u meer weten over thuis (voor)lezen? Bekijk dan de folder Plezier in Lezen!

 

Mijn kind

In verband met de nieuwe privacy wetgeving staat hier geen informatie meer. We gebruiken op school een speciale app (Parro) waarmee we op een veilige manier met ouders/verzorgers communiceren over de kinderen. 
Voor meer informatie over onze school app kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind(eren) of met de directie van de school.